Projektikuulumiset – GoWash IV

Viimeisimmästä kirjoituksesta on vierähtänyt jälleen hyvä tovi, joten nyt on sopiva hetki kerrata, mitä alkuvuodesta on tapahtunut ja missä jamassa neljännen pesulan hanke oikein on.

Tammiston pesula saatiin auki 1.2.2018, kuten oli kaavailtukin. Helmikuu oli säiden puolesta painajaismainen – ensin satoi lunta, jonka jälkeen pakkasjakso saapui Suomeen. Myynnillisesti avajaiskuukausi oli todella heikko, emmekä saaneet toivottua kiimaa ja pöhinää Tammiston tiskaamon ympärille. Maalis-, huhti- ja toukokuu puolestaan olivat Tammistolle sekä muille pesuloillemme hyvää aikaa, jolloin saimme paikattua heikompaa alkuvuotta. Kokonaiskuvaa katsottaessa olemme hieman vuoden 2017 lukemista jäljessä, mutta uskomme hyvään syyssesonkiin.

Neljännen pesulan sijainniksi on varmistunut Espoon Bemböle. Hanke rykäistiin käyntiin viime vuoden neloskvartaalin alussa. Ensimmäiset suunnitelmat sisälsivät pesulan sekä vuokrattavaa tilaa noin 850 kerrosneliömetriä. Vuokralaisenkin olimme alustavasti saaneet sovittua kyseiseen tilaan. Projektia jumpattiin tiiviisti eteenpäin, piirrustuksia viilattiin kuntoon ja toimitussisältöä hiottiin lopullisiin uomiin, kunnes loppumetreillä potentiaalinen vuokralainen vetäytyi hankkeesta. Sillä hetkellä pettymyksen tunteet olivat pinnassa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli ehkä hyvä, ettei yhteistä säveltä löydettykään.

Kaupunki arvostaa tehokasta rakentamista, mikä on hyvä asia. Tällä tarkoitetaan toisin sanoen rakennusoikeusneliöiden maksimaalista käyttöä. Bembölen tontin koko on 4 900 neliömetriä ja tehokkuusluku 0,30. Rakennusoikeutta tontilla on kaikkiaan 1 470 kerrosneliömetriä. Meitä velvoittaa lisäksi 70 %:n rakennusoikeusvaade.

Kerroimme jokin aika sitten Facebook-sivustollamme, että perustamme pesulan yhteyteen vanhan liiton kuntosalin. Saimme palautetta laidasta laitaan. Joidenkin mielestä kuntosali tiskaamon kyljessä hyvä, kun taas toista mieltä olevat ampuivat ideamme välittömästi alas. On jengi mitä mieltä hyvänsä, kuntosali kyseiseen tilaan tulee.

Miksi? Kyseinen sana on vilkkunut useasti asiakkaidemme huulilla. Tähän on useita syitä. Haluamme tarjota lähialueen asukkaille sekä olemassa oleville GoWash-asiakkaille mahdollisuuden käydä laadukkaalla kuntosalilla, todella edulliseen hintaan. Ulkopuolisen on vaikea havaita synergiaetuja pesulan ja kuntosalin välillä, mutta niitä on huomattavan paljon. Pesulasta kuuluu lisäksi aina pientä meteliä, eikä ääniä pystyä kustannustehokkaasti eliminoimaan. Ei siis ole millään mittarilla järkevää tarjota tilaa ulkopuolisen toimijan käyttöön, jos/kun pumput aiheuttavat tasaisen huminan. Itse tekemällä ei välttämättä pääse parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, mutta tällöin ei ainakaan voi syyttää kuin itse itseään huonosti tehdyistä päätöksistä tai liiketoiminnallisista ratkaisuista. Paras ratkaisu edelleen olisi rakentaa pelkkä pesula, mutta kaupungin tahtoon on alistuttava – valitettavasti.

Hankkeen koko on kaikkiaan 1 211 kerroneliömetriä, josta 568 neliötä kuuluu pesulatoiminnalle ja loput 643 neliömetriä kuntosalille. Tällä hetkellä hankkeen lupahakemus on ollut jo hyvän tovin Espoon kaupungin käsiteltävänä, muttemme ole vielä syystä tai toisesta saaneet varsinaista lupaa hankkeelle. Toivottavasti pääsemme pian bygaamaan uutta, jottei kevätsesonki mene täysin ohi meiltä.

Rekrytoinnit ovat meillä koko ajan käynnissä ja hyville tyypeille löytyy aina töitä. Jos tiedät tai tunnet jonkun, joka sopii mielestäsi joukkoomme ja tarvitsee kipeästi duunia, ilmiannathan kyseisen henkilön. Etusijalla ovat henkilöt, jotka pystyvät työskentelemään täysipäiväisesti.

Toivottavasti kesä jatkuu yhtä suosiollisena kuin tähänkin asti ja lämpimiä kelejä riittää elokuun loppuun!

Pyykillä nähdään!

 

Autopesuterveisin,

Markus Jordan

Toimitusjohtaja

Comments are closed.