Kolmas pesula Tammistoon, miksi?

Ensimmäinen GoWash –pesula avautui monien vaiheiden jälkeen Konalaan 09/2015. Toinen pesula näki päivänvalon 12/2016, jolloin avasimme toimipisteen Espoonlahteen. Helsinki ja Espoo, luonnollinen valinta olisi näiden jälkeen Vantaa. Yksioikoisesti asian voi ajatella em. tavalla, eikä siinä ole mitään väärää. Lokaation valintaan vaikuttavat monet muut tekijät kuin pelkkä kaupunki, jossa toimia.

Kaupunkien kaavoitus asettaa omat haasteensa pesuloiden sijainneille. Autopesutoiminta koetaan omasta mielestäni pakolliseksi pahaksi, joka tulisi mieluusti suorittaa tankkauksen yhteydessä eli suomeksi sanottuna huoltoasemalla. Ei riitä, että kaava mahdollistaa toiminnan. On myös otettava huomioon monta muuta muuttujaa. Ymmärrän tonttimaan tehokkaan hyödyntämisen ja rakennusoikeuden maksimoimisen – tehokkuus kunniaan. Nykyinen tilanne on kuitenkin lievästi ilmaistuna nurinkurinen. Autojen pyykkäämistä piha-alueilla on kaupunkien mukaan pyrittävä välttämään, mutta samanaikaisesti ei kuitenkaan luoda mahdollisuuksia ammattimaisen autopesuliiketoiminnan harjoittamiselle. Tonttimaan saatavuudessa on siis huomattavasti parannettavaa.

Sijainti, sijainti, sijainti. Sijainti on ensiarvoisen tärkeä liiketoiminnallemme. Myös liikennevirtojen tulee olla merkittävät lokaation läheisyydessä, jotta pesulainvestointi on edes paperilla järkevä. Liikennemäärien lisäksi nopeusrajoituksen tulisi olla maksimissaan 60 km/h, jotta potentiaalisilla asiakkailla on riittävästi aikaa reagoida ja kääntyä tiskihommiin. Moottoritien varressa olisi liikennemäärällisesti hyvä paikka pesulalle, mutta moniko kääntyisi tieltä pyykille – nimenomaan, todella harva!

Autopesua ei koeta yleisesti mitenkään erityisen seksikkäänä alana. Myös hyvin useat käyttäjät kokevat samoin – autopesu on pakollinen paha, jonne mennään auton ollessa parin sentin kurakerroksen peittämänä. Tämän vuoksi autopesulan tulisi olla ihmisen luontaisen ajoreitin varrella. Käytännössä samalla reissulla, kun auto pyykätään, käydään useimmiten kaupassa tekemässä ruokaostokset, treenaamassa hauikset iskuun tai hoidetaan vaihtoehtoisesti jotain duuniasiaa.

Kaiken kaikkiaan hyvällä sijainnilla varustetun liikepaikan löytäminen on haasteellista. Tähän samaan dilemmaan törmäävät mitä luultavimmin kaikki toimijat, joille ensiarvoisen tärkeää on saavutettavuus sekä liikennevirrat. Emme ole ongelman kanssa yksin.

Haasteet ja vaikeudet sopivan tonttimaan löytämisessä on nähtävä mahdollisuuksina, jotka ajan myötä ja kovalla työllä kääntyvät toivottavasti voitoiksi. Sen vuoksi ei saa koskaan unohtaa sitä perusduunia, jota teemme pesuloilla päivittäin.

Uskon Tammiston vastaavan asiakkaiden toiveisiin niin sijainnin kuin saavutettavuudenkin suhteen positiivisesti.

Pyykillä nähdään!

Markus Jordan

Toimitusjohtaja

Comments are closed.